Můžete se přihlásit k odběru novinek z La Herba.
x

GDPR – jak chráníme Vaše soukromí

 


Jelikož nám jde o ochranu osobních údajů našich zákazníků k jejich sběru přistupujeme zodpovědně a podle předpisů o ochraně osobních údajů. Níže popisujeme, které osobní údaje jsou získány při návštěvě a využívání služeb laherba.cz, za jakým účelem tyto údaje využíváme a jaké jsou další podmínky jejich zpracování.

 

 

Všeobecné informace k návštěvě laherba.cz

 


SSL – Vaše osobní údaje jsou bezpečně přenášeny díky šifrování. Využíváme při tom systém kódování SSL (Secure Socket Layer). Naše internetové stránky, jakož i ostatní systémy zpracování osobních údajů zabezpečujeme přiměřenými technickými a organizačními opatřeními proti ztrátě, zničení, změně a dalšímu šíření údajů prostřednictvím neoprávněných osob.

 

Webhosting je provozován u autora eshopu, ROYAL MEDIA s.r.o. využívajícího certifikované cloud řešení dle směrnice GDPR včetně certifikátů ISO 9001:2016, ISO 270014:2014.

 

 

Sledování navštívených stránek


Za účelem zpracování statistických údajů o využívání naší nabídky v e-shopu a navštívených stránkách využíváme služby Google Analytics od společnosti Google, která je certifikována pro ochranu osobních údajů v oblasti sledování návštěvnosti webu.

 

 

Údaje shromažďované kvůli návštěvnosti stránek

 


Během návštěvy laherba.cz jsou prostřednictvím zabudovaného kódu shromažďovány a vyhodnocovány následující údaje, které jsou poskytovány vašim prohlížečům:

  • žádost (název požadovaného datového souboru) (např. www.příklad.cz/index.html)
  • typ a verze prohlížeče (např. Opera 5.0)
  • jazyk prohlížeče (např. Čeština)
  • používaný operační systém (např. Windows 7)
  • rozlišení okna prohlížeče
  • rozlišení obrazovky
  • aktivace JavaScript
  • zapnutí/vypnutí Java
  • zapnutí/vypnutí cookies
  • Referrer URL (předchozí navštívená stránka)
  • IP adresa
  • čas přístupu
  • kliknutí


Za účelem tvorby marketingu a remarketingu dále údaje zpracováváme pomocí vnořeného javascript kódu těchto certifikovaných externích služeb: Google Adwords, Facebook pixel.

 

Cookies


Na více místech v našem e-shopu používáme tvz. cookies. Jsou to malé textové soubory, které jsou uloženy ve vašem počítači a prohlížeč povoluje jejich ukládání. Cookies nemohou být přiřazeny konkrétní osobě a neobsahují žádné osobní údaje. Spojení těchto údajů s jinými zdroji údajů o vaší osobě je provedeno pouze za předpokladu, že jste nám udělili váš výslovný souhlas na aherba.cz

 

Akceptace cookies není nezbytným požadavkem pro umožnění vstupu do e-shopu. Upozorňujeme vás ovšem na to, že funkce nákupního košíku a objednání produktů je možné pouze za předpokladu, že jste aktivaci technických cookies, které jsou nezbytné kvůli funkcionalitám eshopu laherba.sk akceptovali. Údaje získané z použití těchto cookies budou použity výhradně k technickému zabezpečení vašeho nákupu a po několika dnech budou vymazány.

 

Nejčastěji námi používané cookies jsou dočasné cookies (tzv. session cookies), které budou vymazány po ukončení pořadu prohlížeče. Kromě toho existují i ​​dlouhodobé cookies (tzv. persistant cookies), pomocí kterých vás umíme rozpoznat jako návštěvníka. Cookies nezpůsobují žádné škody na vašem počítači a neobsahují žádné viry.

 

Využívány jsou především následující cookies:

čistě technické cookies, které jsou nezbytné kvůli funkcionalitám e-shopu a pro optimální zobrazení pro zákazníka (např. funkce přihlašování, životnost: 10 dní; funkcionality nákupního košíku, životnost: 10 dní; poslední prohlížené produkty, životnost: 10 dní)

 

Na stránkách laherba.cz se nacházejí i propojení a integrovaný obsah z jiných webových stránek. Proto mohou být během používání našich webových stránek vytvořeny soubory cookies, které nepodléhají kontrole společnosti Laherba, s.r.o. .Jde například o případ, kdy prohlížená webová stránka používá nástroj pro analýzu nebo marketingovou automatizaci od třetí strany (např. nástroje společností Google, Facebook či Glami) nebo zobrazuje obsah webových stránek třetí strany. YouTube. To má za následek přijetí souborů cookies od těchto služeb třetích stran. Společnost Laherba, s.r.o.. nemůže mít kontrolu nad ukládáním ani přístup k těmto souborům cookies. Chcete-li vědět, jak je tyto třetí strany používají, přečtěte si zásady ochrany soukromí a zásady používání souborů cookies jejich služeb.

 

V nastaveních prohlížeče můžete stanovit, zda mohou být cookies používány či nikoli. Pokud si nepřejete být sledován výlučně na stránce laherba.cz, můžete vyjádřit nesouhlas (viz bod I. a) sledování navštívených stránek.

 

Získávání, zpracování a použití osobních údajů


Kontaktní informace

Provozovatelem informačních systémů, ve kterých se zpracovávají vaše osobní údaje je


Laherba, s.r.o.
Korunní 2569/108
Vinohrady
101 00 Praha 10
IČ: 11836172

 

Kategorie osobních údajů


V závislosti na tom, které naše služby využíváte, shromažďujeme nezbytné informace pro jejich vybavení.


Pokud u nás nakupujete, pro vyřízení Vaší objed

návky shromažďujeme tyto údaje:


Jméno a příjmení, e-mailovou adresu, poštovní adresu, fakturační adresu, telefonní číslo, jazyk, IP adresa


Vaše osobní údaje mohou být poskytnuty třetí osobě, je-li to nezbytné pro vyřízení vašich objednávek a řádné plnění kupní smlouvy. Potřebujeme vaše jméno, příjmení, adresu (bydliště/doručení zboží), e-mail, telefonní číslo. Vaše emailová adresa slouží jako komunikační prostředek. Na zadanou emailovou adresu vám bude zasláno potvrzení objednávky, jakož i informace o průběhu doručování zboží. V rámci zpracování objednávky a plnění kupní smlouvy jsou údaje poskytované našim smluvním poskytovatelem logistických služeb. Údaje mohou být poskytovateli služeb použity výhradně pro účely plnění kupní smlouvy. Vaše osobní údaje zpracováváme pouze po dobu trvání účelu, pro který jsme je získali.

 

Pokud se u nás registrujete pro budoucí nákupy, potřebujeme k tomu tyto informace:


Jméno a příjmení, e-mailovou adresu, poštovní adresu, fakturační daresu, telefonní číslo, jazyk.

 

Pokud si objednáváte odběr našeho newslatteru:


e-mailová adresa, stav autorizace přes zaslaný aktivační odkaz, IP adresa


Pro odesílání newsletterů používáme tzv. newslettery. double opt-in metodu. To znamená, že je budete dostávat pouze tehdy, pokud aktivaci této služby potvrdíte kliknutím na odkaz v e-mailu doručeném na vaši e-mailovou adresu po provedení přihlášení. Pokud si více nebudete přát zasílání newsletterů, můžete jej kdykoli zrušit. Stačí kliknout na odkaz v patičce každého takového e-mailu nebo kontaktovat naši zákaznickou podporu.

 

Formulářové údaje


Na stránce laherba.cz můžete využít některé formuláře pro přenos údajů k nám, jako je například otázka na prodejce. Pokud se nejedná o osobní údaje, budou tyto údaje v polích formuláře uchovány a statisticky vyhodnocovány.

 

Konto zákazníka


Prostřednictvím registrace si můžete zřídit svůj účet. V tomto účtu vidíte námi uložené údaje o vašich objednávkách (zpracovaných i nezpracovaných).

 

Log soubory


Při každém vstupu na internetovou stránku laherba.sk budou údaje o používání předávané vaším internetovým prohlížečem uloženy v protokolových souborech, tzv. Server Logfiles. Takto uložené datové věty obsahují následující údaje: datum a čas přístupu, URL adresu stránky, IP adresu, předchozí URL adresu (tzv. Referrer), množství přenesených údajů, jakož i prohlížečem přenesený User Agent (ev. typ a verze prohlížeče a používaný operační systém ).

 

Bezpečný přenos dat


V případě, že máte u nás registraci, přístup k vašemu kontu je možný pouze po zadání vámi zadaného hesla. S přístupovými informacemi byste měli zacházet důvěrně a svůj prohlížeč po ukončení činnosti zavřít, především tehdy, je-li počítač využíván více osobami Laherba, s.r.o. nepřebírá odpovědnost za neoprávněné nakládání nebo jiné zneužití hesla.

 

Nesouhlas s použitím údajů


Máte právo kdykoli odvolat svůj souhlas se zpracováním údajů s účinností do budoucna. Odhlásit se z odběru newsletteru můžete prostřednictvím odkazu v patičce každého z nich. Odvolání souhlasu nemá vliv na zákonnost zpracování údajů provedeného na základě tohoto souhlasu před jeho odvoláním.

Kromě toho budou uložené osobní údaje vymazány, pokud se rozhodnete svůj souhlas odvolat, pokud údaje zpracovávané za účelem dosažení určitého účelu nejsou dále potřebné nebo je-li ukládání z jakýchkoli zákonných důvodů nepřípustné.

 

Právo na informace a další práva subjektů údajů


Máte právo na bezplatné poskytnutí informací ohledně zpracování vašich uložených údajů. Za předpokladu dodržení požadavků stanovených v obecně závazných právních předpisech máte zároveň (i) právo na přístup k vašim osobním údajům, (ii) právo na opravu nesprávných osobních údajů, (iii) právo na omezení (blokování) zpracování osobních údajů, (iv) právo namítat zpracování vašich osobních údajů zpracovávaných pro účely přímého marketingu, (v) právo na výmaz osobních údajů, zejména tehdy, pokud již nejsou potřebné pro účely, pro které se získávaly nebo jinak zpracovávaly nebo jste-li odvolali svůj souhlas k jejich zpracování a pokud neexistuje jiný právní základ pro zpracování, popřípadě pokud byly osobní údaje zpracovávány nezákonně.

 


Ode dne vstupu v platnost Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob při zpracování osobních údajů ao volném pohybu takových údajů, kterým se zrušuje směrnice 95/46/ES (tj. od 25. května 2018), máte v případě splnění stanovených podmínek i právo na přenosnost údajů, tj. máte právo získat své osobní údaje, které jste nám dobrovolně poskytli v elektronické formě na základě vašeho souhlasu, a to ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a v této souvislosti můžete žádat právo na přenos těchto údajů k druhému provozovateli, pokud bude takový přenos technicky možný (právo na přenosnost údajů).

 

Máte-li dotazy k ochraně údajů, můžete se kdykoli obrátit na naši zákaznickou podporu.

 

Mmůžete tak učinit e-mailem na info@laherba.cz, poštou na sídle společnosti Laherba, s.r.o., Korunní 2569/108, Praha 10 nebo telefonicky na čísle: +421 944 343 123
V případě, že si u nás uplatňujete některé z práv dotčené osoby podle právních předpisů upravujících ochranu osobních údajů az vaší žádosti není možné ověřit totožnost žadatele nebo v případě, že máme oprávněné pochybnosti v souvislosti s totožností osoby, která podává žádost, vyhrazujeme si právo tuto osobu požádat o poskytnutí dodatečných informací potřebných k potvrzení totožnosti osoby uplatňující tuto žádost.

 

Jako dotyčná osoba máte právo podat stížnost dozornému orgánu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů České republiky, se sídlem Hraničná 12, 820 07 Bratislava, při podezření, že se vaše osobní údaje zpracovávají v rozporu s platnou legislativou.

 

 

Služby poskytované v rámci laherba.cz, na které se podle těchto Všeobecných obchodních podmínek vyžaduje souhlas dotčené osoby, nejsou určeny přímo osobám mladším 18 let.